01Ključna lastnost regulatorja

Preprost.

Regulator IR Sun je zasnovan za vse generacije. Uporabniški vmesnik jea zelo pregleden in preprost. Vse informacije so prikazane zelo nazorno. Na glavnem zaslonu so prikazani osnovni podatki o nastavljeni temperaturi prostora, dejanski temperaturi v prostoru in vključenih funkcijah ogrevanja. Sproti spremljajte s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem. Že z enim pritiskom na zaslon, boste hitro in enostavno dostopali do naprednih funkcij ogrevanja ali preverili, koliko energije ste namenili ogrevanju vašega prostora. Regulator ogrevanja IR Sun je tako preprost, da ga boste z veseljem uporabljali.

02Ključna lastnost regulatorja

Meri, računa, regulira in prihrani.

Način delovanja regulatorja IR Sun je popolnoma drugačen od načina delovanja klasičnih termostatov.

Klasični termostati delujejo na principu histereze, kar pomeni, da IR panel, ki je priklopljen na termostat deluje s polno močjo (100%) ali pa je izklopljen. Takšen način ogrevanja ni najudobnejši, saj ob delovanju IR panela direktno pod njim občutimo močno koncentirano toploto, hkrati pa nam temperatura v prostoru niha, še bolj kot sama temperatura prostora pa niha občutek toplote. Pri večini termostatov je histereza nastavljena na +-0,5 °C, kar pomeni, da nam temperatura v prostoru v teoriji niha vsaj za 1°C. V praksi se pokaže, da niha še bolj.

Regulator IR Sun ne deluje na principu histereze, marveč neprestano spremlja temperaturno dogajanje v prostoru ter zazna odziv objekta na dovajanje toplote v prostor. Tako sproti in v vsakem trenutku zelo natančno izračuna, koliko toplote je potrebno dovesti za natančno vzdrževanje željene temperature prostora.

Pri tem upošteva tudi morebitne dodatne vire toplote, kot je sončno obsevanje objekta, dovajanje toplote v prostor zaradi gospodinjskih opravil in podobno. Ko ima IR Sun zbrane vse podatke, v prostor zelo natančno dovede točno toliko toplote, kolikor je potrebno za doseganje željene temperature, zato v prostoru ne prihaja do nihanja temperature, ki je značilno za delovanje klasičnih termostatov.

IR Sun torej regulira ogrevanje tako, da panel deluje z natančno določeno močjo za doseganje konstantne temperature prostora (npr. 12,6%). S takšnim načinom regulacije boste prihranili energijo, saj prostorov ne boste ogrevali na višjo temperaturo kot jo v prostoru želite, hkrati pa boste dosegli maksimalno udobje ogrevanja.

03Ključna lastnost regulatorja

Preverite s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem.

Sproti lahko spremljate, s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem in ugotovite, kako se na ogrevanje odziva vaš objekt.

Sprotno spremljanje vodi k pravilni uporabi IR ogrevalnega sistema in pripomore k racionalnejšem ogrevanju vaših prostorov. Naša testiranja so pokazala, da se uporabniki regulatorja IR Sun hitreje in lažje naučijo pravilne uporabe IR ogrevalnih sistemov in so z IR ogrevanjem veliko bolj zadovoljni, kot uporabniki klasičnih termostatov.

Regulator IR Sun prav tako ugotovi, če je v prostor vgrajen IR ogrevalni sistem s premajhno močjo (kar ima za posledico veliko porabo električne energije) in uporabnika na to opozori. Tako IR Sun preprečuje previsoko porabo električne energije in poskrbi, da imajo uporabniki pravilno dimenzioniran ogrevalni sistem.

04Ključna lastnost regulatorja

Preverite, koliko ste privarčevali.

Od sedaj naprej boste zmeraj natančno vedeli, koliko električne energije ste namenili ogrevanju. Preverite, koliko energije ste porabili v preteklem obdobju in primerjajte porabo v različnih obdobjih.

Zelo enostavno primerjajte porabo energije ob različno nastavljenih temperaturah ogrevanja objekta ter porabo ob različno nastavljenih urnikih ogrevanja. Na preprost način ugotovite, kakšne nastavitve vam ustrezajo in hkrati zmanjšate vašo porabo električne energije.

05Ključna lastnost regulatorja

Najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja.

Z vgradnjo regulatorja IR Sun boste dobili najbolj odziven, natančen in udoben način ogrevanja. Ker regulator v prostor dovaja točno toliko toplote kolikor je potrebno za natančno vzdrževanje željene temperature, ob delovanju pod IR paneli ni več občutka močne koncentrirane IR toplote, saj z naprednim načinom reguliranja IR paneli zelo redko delujejo s polno močjo.

Tako postane vaše ogrevanje prijetno enakomerno, kar prinaša enakomerno topel prostor brez značilnih temperaturnih nihanj. Vaše bivanje bo postalo zares neprimerno udobnejše.

- nov način regulacije prinaša prihranke in večje udobje ogrevanja

- odpravlja pomanjkljivosti obstoječih sistemov

06Ključna lastnost regulatorja

Prezračujte prostore z minimalnimi izgubami energije.

Regulator ogrevanja IR Sun samodejno zazna prezračevanje prostorov in nanj odreagira tako, da v času prezračevanja izklopi ogrevanje.

Takoj, ko zazna, da ste s prezračevanjem prenehali, ponovno vključi ogrevanje in prične z ustrezno regulacijo. S takšnim načinom delovanja prihranite energijo. Regulator ogrevanja IR Sun vas opozori, v kolikor prostorov ne prezračujete pravilno.

Pravilno prezračevanje prostorov je kratkotrajno in intenzivno, kar pomeni bistveno manj izgub, kot v primeru kadar so okna ves čas le priprta.

07Ključna lastnost regulatorja

Podaljšajte življenjsko dobo vašega IR ogrevalnega sistema.

Zasnovali smo način delovanja s katerim ne povzročamo velikih temperaturnih šokov na grelno telo IR panela, zato se materiali starajo bistveno počasneje. Z uporabo regulatorja IR Sun boste podaljšali življenjsko dobo vašemu IR ogrevalnemu sistemu.

Zaradi počasnejših in manjših temperaturnih raztezkov materiala, aluminijasti paneli ne bodo več toliko pokali, v večini primerov bo pokanje povsem odpravljeno. Tako bo vaše bivanje udobnejše.

08Ključna lastnost regulatorja

Barvni na dotik občutljiv zaslon

Na dotik občutljiv barvni zaslon z diagonalo 10 cm, vam omogoča zelo preprosto upravljanje z regulatojem, hkrati pa prispeva k modernejšem izgledu vašega doma.

09Ključna lastnost regulatorja

Ambientna svetila, ki opozarjajo.

IR Sun ima vgrajena barvna led svetila, ki v prostor oddajajo prijetno ambientno svetlobo, hkrati pa vas opozarjajo na morebitne napake oziroma nepravilno uporabo vašega IR ogrevalnega sistema.

Top

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih