Ali je razlika med klasičnimi termostati ter regulatorjem IR Sun?

Razlika je zares neverjetna in jo boste opazili že po nekaj minutah uporabe.


Ali je regulator IR Sun primeren za vse vrste ogrevanja?

Regulator IR Sun je bil razvit posebej za IR ogrevanje, zato se lahko uporablja le z IR grelnimi paneli ali električnim talnim gretjem. Za druge vrste ogrevanja ni primeren.


Ali lahko svoj obstoječ žični termostat zamenjam z regulatorjem IR Sun?

Star žični termostat lahko brez večjih posegov zamenjate z novim regulatorjem IR Sun. Inštalacija je zelo enostavna. Preprosto odklopite vaš star žični termostat in priklopite IR Sun.


Ali je potrebno za uporabo regulatorja IR Sun kakšno posebno znanje?

Regulator IR ogrevanja je zasnovan tako, da deluje popolnoma samodejno, vse kar morate storiti je, da izberete željeno temperaturo vašega prostora in že lahko uživate v udobju vašega ogrevanja.


Ali je možno na IR Sun priklopiti IR panele različnih proizvajalcev?

Regulator IR Sun deluje z vsemi vrstami IR grelnih panelov, ne glede na proizvajalca.


Kam montirati IR Sun?

Regulator IR Sun je oblikovan za vgradnjo v zid in zahteva standardno okroglo podometno dozo Ø 68 mm, minimalne globine 35mm, ki jo je potrebno vstaviti v steno pred vgradnjo regulatorja. Regulator vgradimo v višino oči. Za vgradnjo regulatorja zmeraj izberemo notranjo steno, ki ni izpostavljena direktnemu sončnemu obsevanju, hkrati pa je čim bolj oddaljena od morebitnih toplotnih virov, ki bi lahko vplivali na nepravilno odčitavanje temperature prostora.


Ob delovanju regulatorja se slišijo preklopi releja ali je z regulatorjem kaj narobe?

Regulator ogrevanja IR Sun v osnovi za svoje delovanje uporablja klasičen rele. Regulator s pomočjo algoritmov izračuna koliko toplote naj dovede v prostor, da bo temperatura prostora konstantna. Ko regulator v panel spusti električni tok se zasliši klik. Ko regulator ponovno klikne se panel izključi. Zaradi izredno natančne regulacije in maksimalnih prihrankov energije, so potrebni precej pogosti preklopi. V kolikor menite, da vas bodo slišni preklopi motili, je na regulator ogrevanja IR Sun možno priklopiti zunanji Solid State rele. Z uporabo zunanjega Solid State releja postanejo preklopi popolnoma neslišni, vi pa lahko uživate v še večjem udobju.


Ne želim uporabiti Solid State releja, vendar me preklopi v času spanja motijo, ali obstaja kakšna rešitev?

V kolikor ne želite uporabljati Solid State releja, lahko število preklopov zmanjšate v nastavitvah regulatorja. Izberite funkcijo "Čas za spanje" in določite čas v katerem spite. Med tem časom bo regulator prešel v manj efektiven način delovanja, vendar se bo drastično znižalo število klikov.
Opozorilo: Uporabo funkcije Čas za spanje ne priporočamo, saj so v nočnem času zunanje temperature najnižje, torej je to tudi čas, ko regulator ogrevanja IR Sun prihrani največ energije.


Kakšne so dimenzije IR Sun?

Dimenzije zaslonskega dela produkta so 114x80mm. Napajalni del, ki se skrije v okroglo podometno dozo je debeline 26,75 mm.


Ali regulator IR Sun zares prihrani energijo namenjeno ogrevanju.

Regulator IR sun prihrani energijo namenjeno ogrevanju iz večih razlogov. Pomislite koliko energije porabite za nepotrebno segrevanje objekta na višjo temperaturo od željene. Če želite v prostoru 21°C klasični termostati pa vam zaradi narave njihovega delovanja vedno znova ogrejejo prostor na 21,5°C ali več. Nekateri ceneni termostati prav tako napačno odčitavajo temperaturo prostora in kaj hitro se zgodi, da prostor nevede ogrevamo na 2 stopinji višjo temperaturo od željene.

Prav tako se lahko zgodi, da imate v posameznem prostoru vgrajene IR panele s premajhno močjo. Posledično bodo delovali 24 ur na dan, vaša poraba pa se bo dvignila v nebo. Regulator IR Sun vas bo opozoril na premajhno vgrajeno moč zato boste lahko pravočasno ukrepali in preprečili preveliko porabo električne energije.

Veliko energije se zgubi zaradi nepravilnega prezračevanja. V kolikorj IR Sun zazna nepravilno prezračevanje, vas na to opozori.


Ali je smiselna uporaba urnikov?

Nastavitev urnika še nikoli ni bila tako preprosta. Z nekaj pritiski na ekran, boste prilagodili ogrevanje vašim potrebam. Raziskave so pokazale, da spuščanje temperature, kadar prostorov ne uporabljate oz. nastavitev nižje temperature v času spanja, porabo električne energije zmanjša za 12%.


Ambientna osvetlitev

Regulator IR Sun ima vgrajeno ambientno LED osvetlitev, ki služi morebitnim opozorilom, kot je prekomerno prezračevanje prostorov, premajhna moč vgrajenih IR panelov za določen prostor in podobno.


Kakšen zaslon ima IR Sun?

Zaradi večje preglednosti in lažje uporabe ima regulator IR Sun barvni, na dotik občutljiv zaslon diagonale 10 cm.


Kaj je to algoritem prezračevanja in kako deluje?

IR Sun zazna prezračevanje prostorov in nanj ustrezno odreagira. Prav tako ob morebitnem nepravilnem prezračevanju prostorov uporabnika na to vizualno opozori. Pravilno prezračevanje prostorov je kratkotrajno in intenzivno, kar pomeni bistveno manj izgub kot v primeru kadar so okna ves čas le priprta.


Katera barva regulatorja je primernejša?

IR Sun je na voljo v dveh barvah, beli in črni. Črna barva deluje na steni kontrastno in izraža eleganco ter prestiž, zato je regulator črne barve na steni bolj izpostavljen. Regulator bele barve je bolj skladen s steno in manj vpadljiv.


Ali aluminijasti IR paneli več ne bodo slišno pokali?

Zaradi temperaturnega raztezanja materialov se v praksi pojavlja moteče slišno pokanje pri IR grelnih panelih iz Aluminija. Tekom naših obširnih testiranj na najrazličnejših vrstah IR panelov, je regulator IR Sun zaradi svojega načina delovanja popolnoma odpravil pokanje panelov. Tako so tudi paneli iz aluminija postali neslišni.


Kakšno število regulatorjev IR Sun potrebujem?

Z vgradnjo večjega števila regulatorjev IR Sun v vaš objekt, dobite možnost conske regulacije in dodatnih prihrankov, prav tako lahko z večjo natančnostjo vzdržujete željeno temepraturo. Priporočljivo je, da vsak prostor opremite s svojim IR regulatorjem in tako pridobite možnost ogrevanja različnih prostorov na različno temperaturo. Za človekovo dobro počutje, je priporočljiva temperatura ogrevanja dnevnih prostorov 20-22°C, za kvaliteten spanec je spalne prostore priporočljivo ogrevati med 16 in 18°C, medtem, ko je primerna temperatura za kopalnico med 22 in 24°C.


Top

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih